27 Nisan 2015 Pazartesi


                               TEKNOLOJİ DÜNYASI







Konuğumuz Samsung Galaxy S6 ve S6 edge. Samsung'un yeni amiral gemisi S6 ailesi artık büyüdü ve edge modeli eklendi. Peki bu modeller ne kadar başarılı olucak. Şüphesiz ki herkes bu özellikleri merak ediyor. İşte merakla beklenen S6 ve S6 edge!!!



Samsung Galaxy S6 Edge


Galaxy S6’nın teknik özelliklerine baktığımızda yeni nesil 14 nanometre üretim teknolojisine ve 64 bit mimariye sahip Exynos 7 Octa yonga seti kullandığını görüyoruz. 2.1 GHz frekansında çalışan 4 Adet Cortex A57 ve 1.5 GHz frekansında çalışan 4 adetCortex A53 işlemci çekirdeğine sahip. 3 GB LPDDR4 RAM kullanılıyor, depolama olarak ise 32 GB, 64 GB ve 128 GB kapasiteye sahip üç farklı Galaxy S6 modeli satışa sunulacak. Yeni nesil işlemci Qualcomm’un yeni Snapdragon 810 modelinin rakibi.
Ana kamerası 16 megapiksel, optik görüntü sabitleme teknolojisine ve f1.9 diyaframdeğerine sahip. Bu kameranın daha fazla ışık alabilmesi demek. Gerçek zamanlı HDR, yani High Dynamic Range ise farklı ışık koşullarında dengeli fotoğraflar demek.
Super AMOLED panel kullanılan ekran 5.1 inç boyutunda ve 2560×1440 piksel ile WQHD çözünürlüğe sahip. 6.8 mm kalınlığında olan telefonun ağırlığı ise 138 gram. 
Dikkat çeken özellikler yeni daha hızlı şarj imkanı ve dahili kablosuz şarj oluyor. 10 dakikalık şarj ile 4 saat kullanım süresi vadediliyor. Belleklerin LPDDR4, işlemcinin ise 14 nanometre olması güç tüketimini düşürecek özellikler. WQHD ekran çözünürlüğü ise arttıracak bir özellik. 2550 mAh bataryanın ne kadar dayanacağını test edip göreceğiz. Samsung bir önceki modeli olan Galaxy S5’te 2800 mAh batarya sunuyordu.
Telefonun metal alaşımının sıradan metal kasalara göre daha dayanıklı olduğu, ekranın ise Gorilla Glass 4 ile korunduğu açıklandı. Bu iki özellik de dayanıklılık açısından çok önemli. Gorilla Glass markası sağlamlık açısından her yeni nesilde kendisini kanıtlamış durumda.
Samsung bakalım yeni amiral gemisiyle eski modellerindeki satış rakamlarını yakalaya bilecek mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder